Stap 1
Snijd op de snijmachine dunne plakjes van de rettich en snijd de radijsjes doormidden.
Stap 2
Breng het water, azijn en de suiker aan de kook en giet de helft over de rettich heen, de andere helft over de radijsje en laat dit voor minimaal een uur staan. Later kun je rolletjes van de rettich maken.
Stap 3
Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180°C en een indirecte zone van ongeveer 140°C.
Stap 4
Schil de gember en snijd grof. Hak het citroengras in stukken.
Stap 5
Doe de gember met het citroengras, de peper en de koriander in de blender en voeg er het sap en de rasp van de limoen en de sesamolie aan toe. Draai tot een pasta en kruid lichtjes met zout.
Stap 6
Leg het vlees open op een snijplank en smeer rijkelijk in met de pasta. Bestrooi met sesamzaad.
Stap 7
Rol strak op en bind goed vast met keukentouw, zodat een mooie rollade ontstaat die overal even dik is. Kruid de buitenkant met zout en peper.
Stap 8
Plaats op de barbecue en rooster rondom tot het mooi gekleurd en gegrild is.
Stap 9
Leg op de indirecte zone en steek er een kernthermometer in. Laat garen tot een kerntemperatuur van 46°C.
Stap 10
Pof de wilde rijst in een hete pan met neutrale olie en breng dit op smaak met zout en peper.
Stap 11
Leg het vlees terug op de directe zone en smeer lichtjes in met de char siu. Blijf insmeren en omdraaien tot het mooi geglaceerd is. Neem van de barbecue en laat nog even rusten.
Stap 12
Snijd ondertussen de shanghai paksoi doormidden en smeer de gesneden kant lichtjes in met de rest van de kruidenpasta. Grill net voor het serveren op de directe zone van de barbecue en serveer bij de rollade.
Stap 13
Verwarm de rest van de char siu saus met een scheutje water en voeg er fijngesneden bosui aan toe.
Stap 14
Maak van de rettich linten 2 mooie rolletjes.
Stap 15
Trancheer het vlees en serveer met de warme saus, de paksoi, rolletjes van zoetzure rettich en de ingelegde radijsjes.
Stap 16
Bestrooi net voor het serveren met wat geroosterd sesamzaad, gepofte rijst en gesneden bosui.