Stap 1
Schil de aardappels en steek er mooie cilinders uit met behulp van een steker.
Stap 2
Verwarm een klontje roomboter in een bakpan en bak de cilinders zachtjes aan. Blus af met een klein beetje demi glace en een scheutje water en dek af met een deksel. Laat ongeveer 15 minuten smoren. Neem de deksel weg en laat het vocht vrijwel geheel verdampen. Voeg een klontje roomboter toe en bak nog mooi goudbruin.
Stap 3
Snijd roosjes van de bloemkool en bak deze rauw in een klontje roomboter tot ze goudbruin en beetgaar zijn. Kruid met zout en peper.
Stap 4
Warm de bloemkoolcrème net voor het serveren op in een steelpan of eventueel in de magnetron.
Stap 5
Hak de hazelnoten niet te fijn. Rooster 2⁄3 in een druppeltje olie in een steelpan en blus af met de demi glace. Laat nog 5 minuten pruttelen.
Stap 6
Snijd ondertussen met een vlijmscherp mes eventuele vliesjes van de rundersukade en snijd er 4 mooie steaks van. Kruid met zout en peper.
Stap 7
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak de steaks aan beide kanten kort aan. Voeg een flinke klont roomboter toe en bak de tournedos onder voortdurend arroseren tot de gewenste cuisson.
Stap 8
Neem uit de pan en laat even rusten.
Stap 9
Maak een mooie spiegel van de crème op het bord en verdeel er de bloemkoolroosjes over.
Stap 10
Leg er de steak op en lepel er de saus met de stukjes hazelnoot overheen. Bestrooi met de rest van de hazelnoten. Indien gewenst kun je de sukade nog (deels) trancheren.