Stap 1
Maak de zoete ui schoon en snijd in dunne ringen. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en smoor er op laag vuur de uiringen in tot deze helemaal zacht en licht gekleurd zijn. Neem uit de pan en houd apart.
Stap 2
Bak de streaky bacon nog even krokant in de pan waarin zojuist de ui is gesmoord.
Stap 3
Bak de hamburger aan beide kanten mooi bruin en nog licht rosé in dezelfde pan. Reken op ongeveer 3 minuten per kant. Leg er een plakje cheddarkaas op en laat even smelten.
Stap 4
Pluk ondertussen de kropsla grof en snijd de tomaten en komkommers in plakjes.
Stap 5
Neem de hamburgers uit de pan. Snijd de broodjes doormidden en rooster ze kort op het kruim in de pan.
Stap 6
Smeer de bodem van het broodje in met een beetje ketchup en verdeel er de kropsla, en de komkommer over. Leg er de burger op en verdeel er de plakjes tomaat en de gesmoorde ui over.
Stap 7
Top met de rest van de ketchup en sluit met het broodkapje.