Natuurvlees-Nederland maakt vooral gebruik van vrouwelijke Limousin en Blond d’Aquitaine runderen. Het zijn elegante en mooie runderrassen die dicht bij de natuur staan én perfect passen in de Nederlandse natuur. Deze runderen kunnen goed uit de voeten om natuurgronden omdat zij goed gedijen op schrale natuurgronden. De natuurlijke groei van de runderen staat garant voor een mals en sappig stukje rundvlees. Het vlees is fijn van draad, goede bespiering, mooi van kleur en heeft de juiste vlees vet verhouding.
Onze vrouwelijke Limousins en Blond d’Aquitaines grazen minimaal 180 dagen per jaar 24 uur per dag in de Nederlandse natuur. Tijdens de wintermaanden verblijven ze in ruime, traditionele stallen met veel stro, waar ze comfortabel en met respect worden verzorgd. Deze zorg draagt bij aan zowel hun welzijn als de uitstekende kwaliteit van ons vlees. Kwaliteitsvlees van eigen bodem De runderen zijn allemaal geboren en opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden, polders en uiterwaarden. De runderen eten gevarieerd, bewegen veel en worden gemiddeld 5 á 6 jaar oud. Zo krijgt het vlees voldoende tijd om te rijpen en de smaak uit de natuur in zich op te nemen.
Uiteindelijk proef je die karakteristieke smaak terug in het rundvlees. De runderen worden met de grootste zorg grootgebracht door gepassioneerde boeren. Wanneer de runderen in de wintermaanden naar binnen moeten, worden zij gehouden in stallen met veel ruimte en stro voor de dieren. Alle stallen voldoen aan de criteria van Beter Leven keurmerk 2 sterren.
Natuurvlees-Nederland zorgt met haar runderen voor een verbetering van de biodiversiteit in de natuurgebieden. De runderen houden de natuur open én geven de ruimte aan plantensoorten die anders in de verdrukking zouden komen.